Izdavačka djelatnost Asocijacije AZUR

Izdavačka djelatnost Asocijacije AZUR

U okviru svoje izdavačke djelatnosti, Asocijacija za upravljanje rizicima AZUR je uz dosadašnji višegodišnji uspješni projekat izdavanja stručno-naučnog časopisa “Zaštita i sigurnost”, jednoglasnom odlukom članova skupštine Asocijacije AZUR je usvojila izvještaj o izdavaštvu knjige “Tajni Vilajet”, autora doc.dr.sc. Edina Garaplije u skladu sa ugovorenim pravima i obavezama. Asocijacija će kroz ovu aktivnost participirati u društveno odgovornom projektu stipendiranja nadarenih studenata i inovatora u čemu se uz autora knjige pridružuje i domaća kompanija INZA Group. 

Prenosimo riječi iz recenzije akademika prof.dr.sc. Nedžada Korajlića:

“Kroz ovu duboku i provokationu analizu, autor nas vodi kroz tamne ulice prošlosti, osvjetljavajući mračne trenutke koji su obilježili našu historiju. Svojim prologom, on nam opisuje ‘’tajni vilajet” u kome su nacionalizam i mržnja krojili sudbinu naroda. Kroz razotkrivanje tajnih planova i zavjera, autor nam prikazuje ključne događaje koji su doveli do raspada Jugoslavije i krvavih ratova koji su uslijedili. U pričama o herojima i žrtvama, podsjeća nas na strahote i gubitke koje je rat donio. Ali između redova, donosi nam i nadu da, unatoč mraku prošlosti, postoji mogućnost za suživot, razumijevanje i pomirenje.”

Iz sinopsisa novinara, pisca i scenariste Josipa J. Kneževića:

“Autor nam prenosi svoju životnu priču o para-obavještajnim intrigama, ratnim zločinima, političkim likvidacijama, kriminalu, lažima i montiranim sudskim procesima. Iza svega stoji tajno bratstvo „Duga”, ratni gospodari života i smrti u opkoljenom Sarajevu. U ovu nevjerovatnu “Ladlamovsku” špijunsku priču, uplele su se tajne službe najmoćnijih država, strani plaćenici, političari, mediji. Kako će uspjeti ostati živ i izaći na slobodu, objaviti j vnosti tajne dokumente i iznijeti istinu? Kako će izdržati sve pritiske i torture kojima je bio izložen? Sa nestrpljenjem će rasplet iščekivati čitalačka/gledateljska publika.”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *