Potpisan sporazum o saradnji između Asocijacije za upravljanje rizicima (BiH) i Asocijacije za korporativnu bezbednost (Sjeverna Makedonija)

Dana 18.12.2021. godine, održan je sastanak i upriličeno potpisivanje sporazuma između nevladinih organizacija
Asocijacije za upravljanje rizicima iz Bosne i Hercegovine i Asocijacije za korporativnu bezbednost iz Republike Sjeverne Makedonije. Ovom prilikom su predsjednici obje nevladine organizacije iz dvaju prijateljskih zemalja razgovarali, razmjenili iskustva, te dogovorili korake za saradnju u narednom periodu.


Svjesni činjenice da postoji jako veliki problem u području sigurnosti na globalnom nivou, samim tim i regionalno, saradnja ove dvije perspektive nevladine organizacije dolazi u pravom trenutku. Razlog više su i tradicionalno dobri odnosi dvaju zemalja iz kojih ove organizacije dolaze. Jasno je da je samo sinergija javno-privatnog partnerstva, vladinog sektora uz neizostavnu potporu nevladinog sektora, jedini modus uspješnosti koji je u mogućnosti da prepozna sigurnosne izazove i rizike, te da im se adekvatno i odlučno suprotstavi.

I jedna i druga organizacija potpisinica ovog sporazuma okuplja stručnjake naučnog praktičnog miljea, koji su se dokazali u kreiranju boljeg i sigurnijeg okruženja.

U ime ovih organizacija potpisivanje su proveli mr. Haris Delic, predsjednik Asocijacije AZUR i prof.dr Atanas Kozarev, predsjednik Asocijacije za korporativnu bezbednost.


Opširnije…


Imunitet u doba korone

Opširnije…


Teorije zavjere u doba pandemije

Opširnije…


Koliko je BiH otporna na prirodne katastrofe?

Opširnije…Projekat: “EU za bolju civilnu zaštitu u BiH – izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za pristupanje mehanizmu civilne zaštite Europske unije”

Sastanak Upravljačke grupe projekta “EU za bolju civilnu zaštitu u BiH – izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za pristupanje mehanizmu civilne zaštite Europske unije”.

Opširnije…Projekat: “EU za bolju civilnu zaštitu u BiH – izgradnja kapaciteta i priprema Bosne i Hercegovine za pristupanje mehanizmu civilne zaštite Europske unije”

WP Act 1.2 – Status Quo radionica – Osigurati informiranje i obuku o zakonodavstvu EU-a o civilnoj zaštiti i provedbenim pravilima kroz


Opširnije…
–>

Trening radnog naziva Uvod u CMI-Mehanizam civilne zaštite i značaj Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo, u okviru sistema zaštite i spašavanje u Bosni Hercegovini


Opširnije…